Toepassingsmogelijkheden

Polyether en koudschuim worden gebruikt voor het maken van zitkussens, rugkussens en matrassen. Het soortelijk gewicht (sg) geeft de kwaliteit en de levensduur aan.

Sg 20 wordt voornamelijk gebruikt voor verpakkingsdoeleinden.
Sg 25 en 30 worden meestal gebruikt voor rugkussens of kindermatrassen. Deze kwaliteiten gaan bij dagelijks zitgebruik ongeveer 2 tot 5 jaar mee.
Sg 35 en 40 worden gebruikt voor zitkussens en matrassen. Deze kwaliteiten gaan bij dagelijks zitgebruik ongeveer 8 tot 10 jaar mee.
Koudschuim is een polyether met het comfort van latex. Door de open celstructuur heeft het meer veerkracht en geeft het meer zitcomfort dan gewone polyether.
Polypress/combipol is een samengeperst schuim, gemaakt van vermalen restschuim, waardoor een hele stevige schuim ontstaat met een hoog soortelijk gewicht. Dit schuim wordt meestal gebruikt voor valmatten in bijvoorbeeld gymzalen,voor motorzadels en als geluidsisolatie.
Polyester wordt gebruikt voor geluidsisolatie, voornamelijk de geprofileerde esterplaten. Hiernaast is dit materiaal stansbaar en dus uitermate geschikt om vormen uit te snijden of te stansen. Dit materiaal wordt vaak gebruikt als verpakking in bijvoorbeeld fotokoffers, handboogkoffers enzovoort.
Tempurschuim/traagfoam is een schuim dat zich aanpast aan de vorm van uw lichaam. Hierdoor wordt het vaak gebruikt als toplaag in matrassen. Vooral voor mensen met rugklachten is dit schuim erg geschikt omdat het drukverlagend werkt.
Filterschuim is speciaal gemaakt voor filtering. Wij hebben 2 soorten: een blauwe voor waterfiltering en een zwarte voor luchtfiltering.
Ld schuim en nopa schuim zijn verpakkingsmaterialen, die waterdicht en schokbestendig zijn. Meestal worden deze materialen gebruikt voor verpakkingsdoeleinden.